Gezond leven begint bij gezond denken.

Gezond leven

Gezond leven begint bij gezond denken.

Lachen is gezond

Lachen is gezond

Eén minuut lachen komt overeen met 45 minuten relaxen. En dat is niet het enige positieve effect … Het zou dus jammer zijn niet te lachen.

Lachen is sport

Je kan beter lachen dan huilen met je dagelijkse beslommeringen.
Lachen is een uitstekend middel om de zonnige kant van het leven te zien en je goed te voelen bij anderen. Maar lachen is ook uitstekende fysiotherapie. Terwijl je lacht, mobiliseer je vijftien gezichtsspieren en het zorgt voor contracties van het diafragma en de buikspieren. Dat masseert de maag en het spijsverteringskanaal. En net zoals elke fysieke inspanning, brengt het zuurstof in je organisme en ontgift het weefsels.

Lachen beschermt de gezondheid

Te veel woede en stress kan invloed hebben op de gezondheid of schade veroorzaken aan de wanden van bloedvaten. Lachen zou volgens recente studies, dan weer een positief effect hebben op onze vitale organen. Het verhoogt de zuurstofopname dankzij een positief effect op de uitwisseling tussen de longen en het bloed. Dat bevordert een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid!

Lachen bestrijdt stress

Lachen stimuleert de productie van endorfines, en die zijn een bron van welzijn. Dus hoe meer je lacht, hoe gelukkiger en meer ontspannen je wordt. Het is dus een leuke manier om de negatieve effecten van stress, zoals slapeloosheid of overgevoeligheid, te bestrijden.