Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Aardbeienbavarois

Aardbeienbavarois

Ingrediënten

De biscuit

  • 130g eiwit
  • 100g eidooier
  • 15g Canderel Original
  • 75g patisseriebloem

De bavarois

  • 1kg aardbeien (gepureerd)
  • 30g Canderel Original
  • 12 blaadjes gelatine
  • 1l room met 10g Canderel Original
  • 500g aardbeien (afwerking)

Aardbeienbavarois

Aardbeienbavarois

Bereiding van de biscuit

  1. Verwarm je oven voor op 220°.
  2. Zeef de bloem.
  3. Klop de eidooiers tot ze wit zijn.
  4. Klop ook het eiwit stijf en voeg geleidelijk aan het Canderel poeder toe.
  5. Spatel het opgeklopte eiwit onder de dooiers en roer voorzichtig tot een gladde massa.
  6. Voeg nu ook de bloem toe, meng voorzichtig.
  7. Strijk het deeg uit over de bakplaat.
  8. Bak de biscuit 3 minuten in een voorverwarmde oven van 220°.
  9. Laat afkoelen.

 

Bereiding van de bavarois

  1. Pureer de aardbeien met
een staafmixer en zorg dat
 er geen stukjes meer inzitten.

  2. Klop de room met het Canderel poeder half stijf.
  3. Verwarm de aardbeienpuree op een zacht vuurtje, maar laat niet koken.
  4. Voeg de (in koud water geweekte) gelatineblaadjes toe.
  5. Spatel de slagroom voorzichtig onder de aardbeienpuree.
  6. Leg 1 plak biscuit in de taartvorm (22 cm), als bodem.
  7. Halveer de aardbeien en zet ze in een mooie rij langs de rand van de vorm.
  8. Giet er 2/3 van de aardbeienbavarois op.
  9. Leg de tweede biscuitlaag op het bavaroismengsel.
  10. Giet de rest van de aardbeienbavarois op de tweede biscuitlaag.
  11. Laat minstens 3u opstijven in de koelkast.
  12. Enkel nog versieren met schijfjes aardbeien, en ... genieten!
    100 8 60
  • 8 porties
  • 60 min
  • 100 Kcal
4 5 0 2 2

Beoordeel dit recept