10 eetlepels CANDEREL Poeder + 2 eetlepels voor de mousse
2 vanillestokjes
het geel van 3 eieren + het wit van 2 eieren voor de mousse
25 cl magere melk
200 g pure kookchocolade met 70% cacao
40 g plattekaas 0% vet
3 eetlepels muntsiroop light
10 verse muntblaadjes
enkele schilfers pure chocolade
Chocolade-muntglaasjes, bedje van gepocheerde peren
Chocolade-muntglaasjes, bedje van gepocheerde peren
Maak een siroop door de CANDEREL Poeder samen met 25 cl water te verwarmen.
Voeg een overlangs doormidden gesneden vanillestokje toe.
Schil de peren, snij ze in kleine blokjes en voeg ze toe aan de siroop. Pocheer ze gedurende 10 minuten.
Houd ze apart.
Breng in een kookpot de melk met het andere overlangs doormidden gesneden vanillestokje aan de kook.
Klop de eigelen op met de rest van de CANDEREL Poeder tot het mengsel er lichtgeel en schuimig uitziet.
Giet de warme melk beetje bij beetje bij de eieren. Giet alles opnieuw in de kookpot en blijf opwarmen. Voeg er de gehakte chocolade aan toe, meng tot u een homogene consistentie krijgt en laat daarna afkoelen.
Mix de munt, de plattekaas, de 2 eetlepels CANDEREL Poeder en de muntsiroop.
Klop de eiwitten tot sneeuw en meng ze er voorzichtig onder.
Meng er daarna, ook voorzichtig, de chocoladeschilfers onder. Plaats in de koelkast.
Voor de presentatie, neem mooie glazen, leg een laagje gepocheerde peerstukjes op de bodem afwisselend gevolgd door een laagje muntmousse, een laagje chocoladecrème en een laagje peer.
Plaats de glazen minstens 45 minuten in de koelkast voor u ze serveert