- Bereid de rabarbercompote: schil de rabarber en snij ze in stronkjes. Bestrooi ze met 20 g CANDEREL Poeder en zet ze 30 minuten weg.
- Giet de rabarber in een kookpot waarin u vooraf de vetarme boter hebt gesmolten. Voeg er vervolgens de rest van de CANDEREL Poeder aan toe. Laat de compote ongeveer 20 minuten koken op een middelhoog vuur.
- Klop intussen de mascarpone en 1 eetlepel CANDEREL Poeder stevig op.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in kleine stukjes.
- Stel de glaasjes samen door laagjes aardbeien, rabarbercompote en mascarponecrème af te wisselen.
- Eindig met enkele stukjes aardbei en de gehakte pistachenoten. Plaats in de koelkast tot net voor het serveren.
Tip: om het dessert nog lichter te maken, kunt u de lightmascarpone ook door Petit Suissekaasjes met 0% vet vervangen.