Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Lichte soesjes

Lichte soesjes

Ingrediënten

  • 25 cl water
  • 80 g vetarme boter
  • 2 eetlepels CANDEREL Poeder
  • 1 snufje zout
  • 125 g bloem
  • 125 g maïszetmeel
  • ½  zakje bakpoeder
  • 4 eieren

Lichte soesjes

Lichte soesjes
  1. Verwarm de oven voor op 130°C.
  2. Breng in een kookpot het water aan de kook samen met de vetarme boter, de CANDEREL Poeder en een snufje zout.
  3. Voeg de bloem en het maïszetmeel in één keer toe zodra het mengsel kookt. Meng tot u een deegbal krijgt.
  4. Voeg de gist toe en daarna één voor één de 4 hele eieren. Blijf de hele tijd roeren. Gebruik een elektrische handmixer als het deeg moeilijk te vermengen is.
  5. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier, maak deegballetjes op de bakplaat. Laat er voldoende ruimte tussen.
  6. Zet de bakplaat gedurende 50 minuten in de oven tot de soesjes mooi gerezen zijn en goudbruin gebakken zijn.
  7. Laat lauw worden en serveer! 

Tip: echte lekkerbekken kunnen een beetje chocolade smelten om de soesjes in te dopen…

    102 15 65
  • 15 porties
  • 65 min
  • 102 Kcal
2 5 0 3 3

Beoordeel dit recept