Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Gazpacho van amandelmelk met abrikozen

Gazpacho van amandelmelk met abrikozen

Ingrediënten

  • 120 g hele gepelde amandelen
  • 6 eetlepels CANDEREL Poeder
  • 50 cl magere melk
  • 2 eetlepels Amaretto*
  • 2 eetlepels gehakte pistachenoten
  • 12 mooie abrikozen

Gazpacho van amandelmelk met abrikozen

Gazpacho van amandelmelk met abrikozen
  1. Maal de dag voordien in een keukenrobot de amandelen tot poeder.
  2. Giet de melk en de CANDEREL Poeder in een kookpot en breng aan de kook.
  3. Neem de kookpot van het vuur als de melk kookt, en voeg het amandelpoeder en de Amaretto toe. Plaats een hele nacht in de koelkast.
  4. Was de volgende dag de abrikozen, snij ze in twee en ontpit ze.
  5. Snij ze in de lengte in stukjes.
  6. Filter de amandelmelk met behulp van een puntzeef tot een gladde vloeistof. Giet haar in kommetjes. Voeg de abrikozen toe en bestrooi met gehakte pistachenoten.

*Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid. Nuttig alcohol met mate.

    268 6 25
  • 6 porties
  • 25 min
  • 268 Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept