Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Chocolade-koffietaartjes, cupcake-stijl

Chocolade-koffietaartjes, cupcake-stijl

Ingrediënten

  • 125 g vetarme boter
  • 100 g pure kookchocolade met 70% cacao
  • 2 koffiekopjes sterke koffie
  • 80 g tarwebloem
  • 12 eetlepels CANDEREL poeder
  • 1 ei
  • 1 theelepel gist
  • 1 theelepel vloeibare vanille-extract
  • 30 g cacaopoeder

Voor het glazuur:

  • 150 g pure kookchocolade met 70% cacao
  • 110 g zachte vetarme boter
  • 2 eetlepels CANDEREL poeder
  • schilfers pure chocolade 

Chocolade-koffietaartjes, cupcake-stijl

Chocolade-koffietaartjes, cupcake-stijl
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de vetarme boter samen met de in blokjes gehakte chocolade en de koffie in een kookpot met dikke bodem op een zacht vuur tot u een homogeen mengsel krijgt.
  3. Voeg de CANDEREL poeder toe.
  4. Breek het hele ei in een kom en voeg er het chocolademengsel en het vloeibare vanille-extract aan toe. Meng alles door elkaar.
  5. Voeg de bloem, de cacao en de gist toe en meng goed.
  6. Giet het beslag in 12 kleine papieren of siliconenvormpjes. Bak ze gedurende 10 minuten in de oven.
  7. Bereid intussen het glazuur:
  8. Smelt de chocolade au bain-marie.
  9. Meng de zachte boter en de CANDEREL poeder in een kom.
  10. Meng er de gesmolten chocolade onder en plaats de kom daarna in de koelkast.
  11. Laat de taartjes afkoelen, versier hun bovenkant met glazuur en bestrooi met chocoladeschilfers.
    191 12 35
  • 12 porties
  • 35 min
  • 191 Kcal
4 5 0 2 2

Beoordeel dit recept