
Blanc-manger met abrikozen en amandel
Ingrediënten
- 12 abrikozen
- 9 eetlepels CANDEREL Poeder
- 30 g amandelpoeder
- 1 vanillestokje
- 6 gelatineblaadjes
- 50 cl magere melk
- 6 Petit Suissekaasjes 0% vet
- enkele amandelschilfers
Blanc-manger met abrikozen en amandel
Blanc-manger met abrikozen en amandel
- Was de abrikozen en snij ze in twee. Ontpit ze en snij ze in kleine blokjes.
- Pocheer de abrikozen in een kookpot met dikke bodem in 25 cl water met 3 eetlepels CANDEREL Poeder en het overlangs doormidden gesneden vanillestokje.
- Pocheer ze al roerend gedurende ongeveer 10 minuten.
- Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
- Verwarm in een kookpot 50 cl melk met 3 eetlepels CANDEREL Poeder. Voeg, als de melk kookt, het amandelpoeder toe en laat 10 minuten afgedekt trekken.
- Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de amandelmelk en meng goed. Laat afkoelen.
- Meng de Petit Suissekaasjes met 3 eetlepels CANDEREL Poeder en voeg ze daarna toe aan de afgekoelde amandelmelk.
- Wissel in mooie glaasjes laagjes abrikozen en crème met elkaar af en eindig met abrikozen bestrooid met enkele geroosterde amandelschilfers.
- Plaats 2 uur in de koelkast en geniet.
199
6
50
-
6 porties
-
50 min
-
199 Kcal
0
5
0
0
0
Beoordeel dit recept