Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Appel Crumble

Appel Crumble

Ingrediënten

  • Voor de appels
  • 5 appels
  • 40gr boter
  • Voor de crumble
  • 100gr boter
  • 100gr bloem
  • 60gr amandelpoeder
  • 40gr Canderel Bake!
  • Rasp van 1 citroen (biologisch)
  • 1 stokje vanille (optioneel)

Appel Crumble

Appel Crumble
  1. Verwarm de over voor op 180°C.
  2. Schil de appels en snijd ze in grove stukken. Laat de boter op een laag vuur in 10 minuten smelten met een beetje Canderel Bake!.
  3. Tip: je kunt een mengsel van geraspte citroenschil en een vanillestokje toevoegen.
  4. Bak de appels zodra de boter gesmolten is. Zet apart.
  5. Voor de crumble: meng de boter met de bloem, het amandelpoeder, Canderel Bake! en wat citroenrasp tot een zanderig deeg.
  6. Neem 4 éénpersoons ovenschaaltjes, of één grote ovenschaal, schik de appels er in en bedek met de crumble.
  7. Tip: als je geen amandelpoeder hebt, kan deze worden vervangen door hazelnootpoeder, of hak hele amandelen fijn tot een licht poeder.
  8. Bak 30 minuten in de oven op 180°C.
    0 4 60
  • 4 porties
  • 60 min
  • - Kcal
5 5 0 1 1

Beoordeel dit recept