
Appel Crumble
Ingrediënten
- Voor de appels
- 5 appels
- 40gr boter
- Voor de crumble
- 100gr boter
- 100gr bloem
- 60gr amandelpoeder
- 40gr Canderel Bake!
- Rasp van 1 citroen (biologisch)
- 1 stokje vanille (optioneel)
Appel Crumble
Appel Crumble
- Verwarm de over voor op 180°C.
- Schil de appels en snijd ze in grove stukken. Laat de boter op een laag vuur in 10 minuten smelten met een beetje Canderel Bake!.
- Tip: je kunt een mengsel van geraspte citroenschil en een vanillestokje toevoegen.
- Bak de appels zodra de boter gesmolten is. Zet apart.
- Voor de crumble: meng de boter met de bloem, het amandelpoeder, Canderel Bake! en wat citroenrasp tot een zanderig deeg.
- Neem 4 éénpersoons ovenschaaltjes, of één grote ovenschaal, schik de appels er in en bedek met de crumble.
- Tip: als je geen amandelpoeder hebt, kan deze worden vervangen door hazelnootpoeder, of hak hele amandelen fijn tot een licht poeder.
- Bak 30 minuten in de oven op 180°C.
0
4
60
-
4 porties
-
60 min
-
- Kcal
5
5
0
1
1
Beoordeel dit recept