Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Zwartewoudtrifle

Zwartewoudtrifle

Ingrediënten

  • 30 cl vetarme slagroom
  • 1 pot kersenconfituur light
  • 6 koffielepels Kirsch
  • schilfers pure chocolade

Voor het chocoladegebak:

  • 5 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels CANDEREL Poeder
  • 75 g vetarme boter
  • 100 g pure kookchocolade met 70% cacao
  • ½ zakje bakpoeder
  • 2 eieren

Zwartewoudtrifle

Zwartewoudtrifle
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Giet de chocolade daarna in een kom en voeg er de gesmolten boter, de CANDEREL Poeder, de bloem, de bakpoeder en de eigelen aan toe. Meng tot u een homogeen mengsel krijgt.
  4. Klop de eiwitten tot stevige pieken en meng ze onder het beslag.
  5. Giet het mengsel in een beboterde bakvorm met rechte rand en bak gedurende 20 minuten in de oven.
  6. Laat na het bakken afkoelen en steek daarna met een vorm 12 taartschijfjes uit.
  7. Maak de trifles. Begin met een laag taart gevolgd door een theelepel Kirsch, een dun laagje kersenconfituur en een laag vetarme slagroom. Eindig met slagroom bestrooid met schilfers pure chocolade.
  8. Plaats de trifles minstens 3 uur in de koelkast voor u ze serveert.

Tip: u kunt ze extra mooi afwerken met een gekonfijte kers!

    408 6 50
  • 6 porties
  • 50 min
  • 408 Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept