Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Valentijnskoekjes

Valentijnskoekjes

Ingrediënten

  • 100g zachte boter of margarine
  • 10g Canderel poeder
  • 150g bloem
  • 5g bakpoeder (of 2g maagzout)
  • snuifje zout
  • 1 eidooier

afwerking:

  • 3 repen pure chocolade
  • 100ml slagroom 

nodig: deegroller en uitsteekvorm in de vorm van een hartje

Valentijnskoekjes

Valentijnskoekjes
  1. Meng de boter op kamertemperatuur en Canderel poeder tot een zachte crème. Zet de boter desnoods kort in de magnetron, maar laat deze niet smelten. Roer dan de eidooier erdoor.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg toe aan de rest. Kneed heel kort, tot een mooi egaal deeg. Wanneer het deeg te droog is, voeg dan een eetlepel melk toe.
  3. Pak het deeg in plastic folie in en leg 1 uur in de koelkast, zodat het zich kan zetten.
  4. Rol het deeg uit met een deegroller en steek er hartjes uit. Leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat en zet even terug in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bak gedurende 12 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte) en laat de koekjes afkoelen. 
  5. De koekjes zijn zo al heerlijk, maar op Valentijn mag er gerust wat meer chocolade bij.
  6. Smelt de chocolade samen met de slagroom in een glazen schotel in de magnetron, roer goed en dompel dan de koekjes in de chocolade. Eet meteen op of laat de chocolade stollen op een bordje.
    68 30 30
  • 30 porties
  • 30 min
  • 68 Kcal
2.75 5 0 4 4

Beoordeel dit recept