Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Tiramisu met clementines en speculoos

Tiramisu met clementines en speculoos

Ingrediënten

  • 250 g speculoos
  • 150 g vetarme mascarpone
  • 100 g plattekaas 0% vet
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels Canderel Original Poeder
  • 1 koffielepel vanillepoeder
  • 10 clementines

Tiramisu met clementines en speculoos

Tiramisu met clementines en speculoos
  1. Scheid de eiwitten van de eigelen.
  2. Voeg aan de mascarpone de plattekaas, de eigelen, de Canderel Poeder en het vanillepoeder toe en meng goed tot u een smeuïg mengsel krijgt.
  3. Klop de eiwitten op tot stevige pieken.
  4. Meng de eiwitten voorzichtig onder de mascarponecrème.
  5. Pers 5 clementines uit, pel de 5 andere en verdeel ze in mooie partjes.
  6. Doop de speculooskoekjes in het clementinesap en leg ze op de bodem van de glaasjes. Bedek ze met clementinepartjes en daarna met een laag mascarponecrème.
  7. Herhaal deze handelingen nog een keertje en werk af met clementinepartjes.
  8. Plaats de glaasjes 3 uur in de koelkast voor u ze serveert!

Tip: u kunt een paar scheutjes Mandarine Napoléon* toevoegen aan het sap waarin u de speculooskoekjes doopt.

*Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid. Nuttig alcohol met mate.

    286 8 20
  • 8 porties
  • 20 min
  • 286 Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept