Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Taartjes met amandelcreme en watermeloen

Taartjes met amandelcreme en watermeloen

Ingrediënten

  • 1 kruimeldeeg
  • ¼ watermeloen
  • 1 ei
  • 3 eetlepels vetarme vloeibare room
  • 2 eetlepels CANDEREL Poeder
  • 2 eetlepels amandelpoeder
  • 1 koffielepel bitter amandelextract
  • 3 eetlepels CANDEREL Poeder voor de siroop
  • 2 koffielepels gekaramelliseerde nootjes

Taartjes met amandelcreme en watermeloen

Taartjes met amandelcreme en watermeloen
  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Snij 4 rondjes uit het kruimeldeeg. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en plooi hun randen om.
  3. Klop het hele ei met 2 eetlepels CANDEREL Poeder. Voeg er het amandelpoeder en de vetarme room aan toe.
  4. Meng goed en giet het mengsel in het deeg.
  5. Bak 15 minuten in de oven en laat afkoelen.
  6. Steek met een meloenlepel bolletjes uit het vruchtvlees van de watermeloen.
  7. Verwarm in een kookpot 10 cl water en 3 soeplepels CANDEREL Poeder. Pocheer de watermeloenbolletjes in dit mengsel.
  8. Schik de bolletjes op de taartjes, overgiet ze met een beetje siroop en bestrooi met gehakte gekaramelliseerde nootjes.
    373 4 35
  • 4 porties
  • 35 min
  • 373 Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept