Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Parfait glace en carpaccio van aardbeien met basilicum

Parfait glace en carpaccio van aardbeien met basilicum

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 20 g CANDEREL Poeder
  • 200 g yoghurt 0% vet
  • het wit van 1 ei
  • 1 limoen
  • enkele verse basilicumblaadjes

Parfait glace en carpaccio van aardbeien met basilicum

Parfait glace en carpaccio van aardbeien met basilicum
  1. Snij een stukje schil van een limoen en snij het in reepjes. Konfijt de reepjes in 2 eetlepels CANDEREL Poeder en 10 cl water.
  2. Giet de yoghurt in een kom, voeg er 2 eetlepels CANDEREL Poeder aan toe en meng.
  3. Klop het eiwit tot sneeuw en voeg het toe aan de yoghurt. Voeg de reepjes gekonfijte limoenschil toe en meng voorzichtig.
  4. Vul de schaaltjes en plaats ze ongeveer 3 uur in de diepvriezer.
  5. Was na die tijd de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij ze in dunne plakjes en schik ze op 4 borden.
  6. Bereid in een kookpot een siroop met 3 eetlepels CANDEREL Poeder en 15 cl water.
  7. Laat de siroop inkoken en overgiet de aardbeien ermee.
  8. Haal de schaaltjes uit de diepvriezer, zet de schaaltjes omgekeerd in het midden van de borden en laat de crème uit de schaaltjes glijden.
  9. Spoel het basilicum en bestrooi de borden met versnipperd basilicum.
    57 4 50
  • 4 porties
  • 50 min
  • 57 Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept