Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Meloenbolletjes in rodevruchtengelei

Meloenbolletjes in rodevruchtengelei

Ingrediënten

  • 2 kleine Charentais meloenen of diepgevroren meloenbolletjes
  • 1 zakje rodevruchtenthee
  • 4 eetlepels CANDEREL Poeder
  • 6 gelatineblaadjes
  • enkele muntblaadjes
  • 2 eetlepels cassissiroop

Meloenbolletjes in rodevruchtengelei

Meloenbolletjes in rodevruchtengelei
  1. Steek met een meloenlepel bolletjes uit het vruchtvlees van de meloen. Giet 50 cl water en de CANDEREL Poeder in een kookpot. Laat zachtjes pruttelen tot u een siroop krijgt.
  2. Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
  3. Voeg er het zakje rodevruchtenthee aan toe en laat 5 minuten trekken.
  4. Voeg na die tijd de cassissiroop en de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de siroop. Meng en giet dit mengsel in mooie glaasjes.
  5. Verdeel de meloenbolletjes over de glaasjes, dek ze af met huishoudfolie en plaats ze 4 uur in de koelkast.
  6. Bestrooi ze net voor het serveren met een beetje versnipperde munt en serveer onmiddellijk. 
    71 6 15
  • 6 porties
  • 15 min
  • 71 Kcal
5 5 0 1 1

Beoordeel dit recept