Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Lichte meloen-mascarponegebakjes

Lichte meloen-mascarponegebakjes

Ingrediënten

  • 2 meloenen
  • 1 kant-en-klaar bladerdeeg
  • 200 g light mascarpone
  • 1 CANDEREL Vanille stick
  • 6 eetlepels CANDEREL Poeder
  • 2 eieren
  • 50 g vetarme boter
  • een takje rozemarijn

Lichte meloen-mascarponegebakjes

Lichte meloen-mascarponegebakjes
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Steek met een steekvorm 6 rondjes uit in het deeg.
  3. Prik gaatjes in het deeg en bak 10 minuten in de oven.
  4. Scheid de eiwitten van de eigelen en klop de eiwitten tot sneeuw.
  5. Klop de mascarpone los in een kom (om hem al kloppend minder vast en smeuïger te maken) en voeg daarna de opgeklopte eiwitten, 4 eetlepels CANDEREL Poeder en de CANDEREL Vanille stick toe. Plaats de crème in de koelkast.
  6. Haal het deeg uit de oven en laat het afkoelen.
  7. Snij de meloenen open en steek met een meloenlepel bolletjes uit het vruchtvlees.
  8. Verwarm de boter in een pan en bak de meloenbolletjes samen met de versnipperde rozemarijn. Bestrooi met 2 eetlepels CANDEREL Poeder en laat ze bakken en karamelliseren op een middelhoog vuur.
  9. Garneer de taartrondjes net voor het serveren met de crème en leg er de meloenbolletjes bovenop. 
    257 6 35
  • 6 porties
  • 35 min
  • 257 Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept