Individuele souffles met pure chocolade
Ingrediënten
- 20 cl halfvolle melk
- 10 g maïszetmeel
- 200 g pure chocolade
- 4 eieren (2 eigelen en 4 eiwitten)
- 4 eetlepels CANDEREL Poeder
- 10 g vetarme boter om de ovenschaaltjes te beboteren
Individuele souffles met pure chocolade
Individuele souffles met pure chocolade
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Breng in een kookpot met dikke bodem de melk en het maïszetmeel aan de kook. Laat de melk indikken.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Meng in een kom 2 eigelen met de lauwe melk en giet er daarna de chocolade bij. Meng tot u een homogene bereiding krijgt. Houd apart.
- Klop de 4 eiwitten op tot stevige pieken en voeg er daarna al kloppend 4 eetlepels CANDEREL Poeder aan toe.
- Meng de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het chocolademengsel.
- Beboter de ovenschaaltjes. Giet de bereiding in de ovenschaaltjes en bak ze gedurende 8 minuten in de oven.
- Serveer onmiddellijk.
231
6
23
-
6 porties
-
23 min
-
231 Kcal
0
5
0
0
0
Beoordeel dit recept