Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Individuele mousses met limoenpulp

Individuele mousses met limoenpulp

Ingrediënten

  • 5 limoenen
  • 3 eieren
  • 10 g CANDEREL Poeder + 2 eetlepels CANDEREL Poeder
  • 2 gelatineblaadjes

Individuele mousses met limoenpulp

Individuele mousses met limoenpulp
  1. Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
  2. Pel 3 limoenen en snij hun vruchtvlees in partjes. Pureer het vruchtvlees met de CANDEREL Poeder. Duw het mengsel daarna door een puntzeef om het sap van de pulp te scheiden.
  3. Verwarm het sap van een vierde limoen in een pannetje en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op.
  4. Scheid de eiwitten van de eigelen en klop de eiwitten tot stevige pieken.
  5. Meng de gepureerde limoenen, het sap en de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder elkaar.
  6. Giet het mengsel in schaaltjes en plaats ze minstens 2 uur in de koelkast.
  7. Snij de buitenste schil van de laatste limoen en snij ze in reepjes. Konfijt de reepjes in 10 cl water en 2 eetlepels CANDEREL Poeder.
  8. Versier net voor het serveren de mousses met de reepjes gekonfijte limoenschil.
    95 4 25
  • 4 porties
  • 25 min
  • 95 Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept