- Giet de vloeibare room in een kookpot. Voeg de fijngesneden citroenschil, het citroensap, de Canderel poeder en het overlangs doormidden gesneden vanillestokje toe.
- Verwarm op een zacht vuur. Het mengsel mag niet koken.
- Week intussen de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
- Neem de kookpot van het vuur, schraap de zaadjes uit het vanillestokje en meng ze onder de room.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze onder het mengsel.
- Vul 4 glaasjes of ovenschaaltjes met het mengsel en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast.
- Schil de appelen en snij ze in partjes enkele minuten voor het serveren.
- Smelt de boter in een pan en voeg de appelpartjes toe. Bestrooi ze met de Canderel poeder en laat ze op een middelhoog vuur karamelliseren.
- Haal de panna cotta’s uit de koelkast en serveer ze met de gekaramelliseerde appeltjes.
Tip: om de panna cotta’s te ontvormen, kunt u hun onderkant in warm water dompelen en ze daarna omdraaien.