Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Gekarameliseerde wortelgroenten

Gekarameliseerde wortelgroenten

Ingrediënten

  • 1 bos wortelen, geschild of geschraapt, ontkopt, overlangs gesneden

  • 4 pastinaken, geschild, ontkopt, overlangs gesneden

  • 3 rode uien, gepeld en in acht gesneden

  • 2 eetlepels koolzaadolie

  • 2 theelepels Canderel Sugarly

  • Een paar takjes verse rozemarijn (optioneel)

Gekarameliseerde wortelgroenten

Gekarameliseerde wortelgroenten
  1. Verwarm de oven voor op gasstand 6/200°C (180°C bij een heteluchtoven) en leg alle groenten in een grote braadslede (ze hebben veel plaats nodig om te roosteren, als de braadslede te klein is, worden de groenten gestoomd in plaats van geroosterd).

  2. Kruid goed met zeezout en vers gemalen zwarte peper en besprenkel daarna met de olie. Voeg de Canderel Sugarly toe en meng alles met de handen zodat alle groenten mooi bedekt zijn. Voeg nu eventueel de rozemarijn toe.

  3. Bak gedurende ongeveer 20-30 minuten in de oven of tot de groenten mooi goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren. Haal ze uit de oven en schep ze in een serveerschaal.

Tip: verse rode bietjes zijn hier ook heel lekker bij – rooster ze apart gedurende 1 uur, schil ze en serveer ze samen met de andere groenten.

    0 4 45
  • 4 porties
  • 45 min
  • - Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept