Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Clafoutis met gekaramelliseerde abrikozen

Clafoutis met gekaramelliseerde abrikozen

Ingrediënten

  • 12 abrikozen
  • 80 g vetarme boter
  • 6 eetlepels CANDEREL Poeder
  • Voor het beslag:
  • 20 g maïszetmeel
  • 8 eetlepels CANDEREL Poeder
  • 1 CANDEREL Vanille stick
  • 4 eieren
  • 25 cl vetarme vloeibare room
  • 25 cl magere melk
  • 2 eetlepels amandelschilfers

Clafoutis met gekaramelliseerde abrikozen

Clafoutis met gekaramelliseerde abrikozen
  1. Was de abrikozen, snij ze in twee en ontpit ze.
  2. Smelt in een pan 80 g vetarme boter en bak de halve abrikozen goudbruin. Bestrooi ze met CANDEREL Poeder en laat ze karamelliseren.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C.

Bereid intussen het beslag:

  1. Meng het maïszetmeel, 8 eetlepels CANDEREL Poeder en de CANDEREL Vanille stick.
  2. Breek 2 eieren en scheid de eiwitten van de eigelen. Voeg de 2 eigelen en 2 hele eieren toe aan het net bereide mengsel.
  3. Voeg er ook de vetarme vloeibare room en de magere melk aan toe.
  4. Leg de gekaramelliseerde abrikozen in één grote ovenschaal of in verschillende kleine ovenschaaltjes en giet het beslag over de abrikozen.
  5. Bak gedurende ongeveer 40 minuten in de oven. Prik met de punt van een mes in het beslag om te zien of het voldoende gebakken is. Er mag geen beslag meer aan het mes kleven.
  6. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en bestrooi er de (individuele) clafoutis mee.
  7. Serveer lauw of koud.
    395 6 55
  • 6 porties
  • 55 min
  • 395 Kcal
1 5 0 1 1

Beoordeel dit recept