Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Ingrediënten

  • 70gr Canderel Bake!
  • 1 ei
  • 120gr bloem
  • 100gr pure chocolade, in kleine stukjes
  • 65gr boter, in blokjes
  • 6gr gist
  • 1gr zout

Diëtisten en voedingsdeskundigen

Ben jij professioneel met voeding bezig? Canderel helpt je om cliënten nog beter te informeren.

Meer weten

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het ei met Canderel Bake! in een beslagkom. Voeg de bloem, de stukjes chocolade, boter, gist en het zout toe. Kneed met de hand snel door tot een samenhangend deeg.
  3. Maak een rol van het deeg en snijd de rol overdwars in 12 gelijke plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze iets plat.
  4. Tip: om de koekjes een verrassend extraatje te geven, leg een blokje chocolade op het plakje deeg, vouw dubbel en vorm tot een bal zonder hem plat te maken.
  5. Bak in de oven op 180°C gedurende ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de koekjes. Laat afkoelen.
  6. Tip: Voor zachtere koekjes, verkort de oventijd tot 10 minuten.
    0 12 30
  • 12 porties
  • 30 min
  • - Kcal
5 5 0 1 1

Beoordeel dit recept