Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Choco Mousse

Choco Mousse

Ingrediënten

  • 1 blad gelatine
  • 50g pure chocola (meer dan 70% cacaco), in kleine stukjes
  • 4 kardemom, geplet en ontdaan van de pitjes
  • 1tl vanille extract
  • Schil van 1 sinaasappel en sap van een ½ sinaasappel + extra schil voor de decoratie.
  • Eiwit van 2 eieren
  • ½ tl Canderel Sugarly
  • 125g kwark
  • 100g crème fraiche (light)
  • 1tl cacao poeder voor decoratie

Choco Mousse

Choco Mousse
  1. Leg het gelatine blad in koud water en laat het rusten om zacht te worden. Doe de stukjes chocola in een warmte bestendige kom en zet deze op een pan met zacht kokend water. De kom mag het water niet aanraken (au bain-marie). Roer regelmatig door totdat het chocola gesmolten is. Haal de kom van de pan en roer de kardemom, vanille, sinaasappelschil, sap en voeg 2 theelepels warm water toe. Roer totdat alles is opgenomen, laat het afkoelen voordat je de kwark en crème fraiche erdoor roert. Knijp het gelatine blad uit en voeg toe, roer totdat alles is opgenomen.
  2. In een andere (vetvrij) kom klop je het eiwit stijf totdat deze witte pieken vertoont en voeg dan Canderel Sugarly toe. Roer nogmaals totdat het ‘dik’ geworden is.
  3. Voeg het stijf geworden eiwit toe aan het chocolade mengsel. Roer deze er subtiel doorheen zodat het luchtig blijft.
  4. Presenteer je mouse in een mooi glas ( dat je enkele uren daarvoor in de vriezer hebt gelegd). Strooi de cacao poeder en sinaasappel schil er over.

Tip… versier je mousse met bosbessen of frambozen.

    345 6 15
  • 6 porties
  • 15 min
  • 345 Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept