Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Cappuccino van pure chocolade, emulsie van koffie

Cappuccino van pure chocolade, emulsie van koffie

Ingrediënten

  • 60 g dessertchocolade
  • 1 eetlepel CANDEREL Poeder
  • 25 cl magere melk
  • 15 cl vetarme vloeibare room
  • 4 eetlepels espresso

Cappuccino van pure chocolade, emulsie van koffie

Cappuccino van pure chocolade, emulsie van koffie
  1. Smelt de chocolade samen met de melk in een kookpot met dikke bodem.
  2. Verwarm op een zacht vuur tot het mengsel indikt.
  3. Laat afkoelen, giet in diepe borden en plaats 30 minuten in de koelkast.
  4. Bereid de emulsie van koffie net voor het serveren:
  5. Klop de room op met de espresso en de CANDEREL Poeder tot u een mooi schuimend mengsel krijgt.
  6. Giet de emulsie voorzichtig over de chocolade en serveer onmiddellijk. 

Tip: voeg aan de chocoladebereiding gerust extra specerijen toe: tonkaboon, kaneel of steranijs geeft extra smaak.

    138 4 45
  • 4 porties
  • 45 min
  • 138 Kcal
4.5 5 0 2 2

Beoordeel dit recept