Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Appel crumble

Appel crumble

Ingrediënten

  • 15 g extra lichte margarine

  • 1 theelepel Canderel Sugarly

  • 3 eetappels, geschild, van het klokhuis ontdaan en in dunne schijfjes gesneden (meng met citroensap om verkleuring tegen te gaan)

  • Een mespuntje vers geraspte nootmuskaat

  • Een mespuntje gemalen allspice

  • Geraspte schil en sap van 1 sinaasappel

  • VOOR DE CRUMBLELAAG

  • 150 g gewone bloem

  • 100 g havervlokken

  • 25 g Canderel Sugarly

  • 3 theelepels lijnzaad

  • 100 g vetarme margarine

Appel crumble

Appel crumble

U HEBT EEN METALEN BAKVORM VAN 28 CM X 18 CM NODIG. VET HEM IN EN BEDEKT HEM MET 1 VEL BAKPAPIER DAT IETS GROTER IETS DAN DE BAKVORM.

  1. Verwarm de oven voor op gasstand 4/180°C (160°C bij een heteluchtoven). Smelt de vetarme margarine in een pan en voeg er de appelschijfjes, de Canderel Sugarly, de nootmuskaat, de allspice, de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap aan toe. Meng goed en laat ongeveer 5 minuutjes pruttelen totdat de appels zacht zijn en uit elkaar beginnen te vallen. Haal van het vuur en zet opzij om af te koelen. Het kan zijn dat u de appeltjes nog een beetje moet pletten.

  2. Doe voor de crumblelaag de bloem, de havervlokken, de Canderel Sugarly en het lijnzaad samen in een kom. Smelt de vetarme margarine in een pan en giet dit over het mengsel. Roer goed tot u een kruimelig mengsel krijgt. Het hoeft niet heel fijn te zijn.

  3. Schep de helft van dit mengsel in de bakvorm en strijk het mooi glad. Schep er daarna het appelmengsel over en bedek met de rest van het crumblemengsel. Bak gedurende 35-45 minuten in de oven tot de crumble mooi goudbruin is. Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en snij daarna in 16 repen. Haal de repen uit de bakvorm. In een luchtdichte doos kunt u ze een week bewaren.
    0 16 50
  • 16 porties
  • 50 min
  • - Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept