Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Wortelcake met noten

Wortelcake met noten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 50 g Canderel Green Rietsuiker & Stevia
  • 70 g bloem
  • 1 zakje gist
  • ½ theelepel kaneel (poeder)
  • ½ theelepel gember (poeder)
  • 100 g nootjes (poeder)
  • 10 cl olie met een neutrale smaak
  • 40 g gehakte pecannoten
  • 300 g worteltjes
  • 1 geraspte zure appel
  • Boter voor de vorm
  • Papieren muffinvormpjes

Wortelcake met noten

Wortelcake met noten
  1. Voorverwarm de oven op 180°C.
  2. Klop de eieren met de Canderel Green Rietsuiker & Stevia in een slakom.
  3. Voeg de bloem, gist, specerijen en het notenpoeder toe en meng goed.
  4. Voeg de olie toe en meng nogmaals tot het deeg mooi glad is.
  5. Voeg de pecannoten, de geraspte worteltjes en appel toe.
  6. Giet de bereiding in de papieren vormpjes en laat 30 à 35 minuten bakken in de oven.
  7. Om de gaarheid te controleren steekt u een scherp mes in het cakeje, dat er droog moet uit komen.

Tip: om het nog lekkerder te maken, kunt u de pecannoten laten karamelliseren door ze in een pan te roosteren en ze te bestrooien met 20g Canderel Green Rietsuiker & Stevia. Laat de Canderel Green Rietsuiker & Stevia smelten, giet de suiker over de noten en laat de gekarameliseerde noten op vetvrij papier afkoelen.

    272 10 55
  • 10 porties
  • 55 min
  • 272 Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept