Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Krokante winterfruitbeursjes

Krokante winterfruitbeursjes

Ingrediënten

  • 1 dikke appel
  • 1 dikke peer
  • 2 eetlepels CANDEREL Poeder
  • 4 vellen brickdeeg
  • 1 eetlepel vetarme boter
  • 80 g gedroogde abrikozen
  • 80 g rozijnen
  • 1 eetlepel amandelschilfers
  • 2 eetlepels Amaretto*

Krokante winterfruitbeursjes

Krokante winterfruitbeursjes
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de appel, de peer en de abrikozen en snij ze in kleine stukjes.
  3. Bestrijk de vellen brickdeeg aan beide kanten met gesmolten boter en bestrooi met CANDEREL Poeder.
  4. Leg de stukjes door elkaar gemengd fruit in het midden van elk vel en voeg er de rozijnen en de amandelen aan toe.
  5. Besprenkel met Amaretto en sluit elk vel als een beursje met een stukje keukendraad. Plaats ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten in de oven.
  6. Serveer onmiddellijk.

Tip: u kunt in plaats van beursjes ook samosa’s of nems maken!

*Alcohol schaadt de gezondheid. Nuttig alcohol met mate.

    271 4 30
  • 4 porties
  • 30 min
  • 271 Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept