Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Glühwein

Glühwein

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn (750ml) van het type merlot, shiraz, of chianti
  • Winterse specerijen:
    • 1 vanillestok
    • 4 kaneelstokken
    • 3 sterretjes steranijs
    • 6 laurierblaadjes
    • 4 kardamompeulen
    • 6 kruidnagels
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • Zeste van 1 citroen & 2 mandarijntjes dit is de schil zonder het witte eraan
  • optioneel: 2 dopjes sinaasappellikeur bevat, net zoals wijn, wel suiker
  • 15 suikervrije Canderel zoetjes of Canderel Green (Stevia) zoetjes, waardoor je een sterkere anijssmaak krijgt

Glühwein

Glühwein

Om te beginnen:

Neem een fijne rasp en rasp voorzichtig de schil van de mandarijnen en de citroen, zonder het bittere witte gedeelte vlak onder de schil. Doe dit in een kom en snij de vanillestok open. Schraap de zaadjes eruit en leg samen met de lege stok bij de zeste's. Voeg alle kruiden vervolgens toe.

Zet dit even opzij en breng 250 ml van de wijn in een kleine kookpot aan de kook. Zodra de wijn kookt zet je het vuur af en voeg de specerijen uit de kom toe. Dek de pot af met een deksel en laat een aantal uur trekken, zodat alle smaken van de specerijen in de wijn zitten.

Wanneer je de Glühwein wil serveren:

Warm de wijn met specerijen samen met de overige 500ml wijn op. Dit laat je een tiental minuten trekken en warmen, maar zeker niet koken, want dan blijft er van de alcohol in de wijn niet veel over. Voeg er eventueel 2 dopjes sinaasappellikeur aan toe.

Wanneer de wijn goed warm is, voeg je 15 Canderel zoetjes toe. Het is belangrijk dat je de zoetjes pas op het einde toevoegt en niet mee laat koken, want dat verandert de smaak. Roer nog een keer en giet de Glühwein door een zeef om de specerijen eruit te zeven. Ondertussen ruikt nu heel je huis naar kerstmis, tijd voor een heerlijke gluhwein!

    152 5 30
  • 5 porties
  • 30 min
  • 152 Kcal
0 5 0 0 0

Beoordeel dit recept