Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Aardbeienconfituur met rabarber

Aardbeienconfituur met rabarber

Ingrediënten

  • 600g aardbeien
  • 400g rabarber, in blokjes
  • 50g Canderel Original
  • 1 zakje Pec

Aardbeienconfituur met rabarber

Aardbeienconfituur met rabarber
  1. Was de aardbeien en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Snij dan de kroontjes eraf en halveer ze.
  2. Ontvlies de rabarber (zoals een selder) of schil hem indien je een lichtere kleur van confituur wenst. Snij in blokjes.
  3. Stoof de rabarber aan in een pot, onder deksel, met 2 eetlepels water tot hij volledig zacht is. Voeg dan de aardbeien toe tot de vruchten zacht zijn. 
  4. Doe het zakje Pec erbij, zet het vuur hoger, roer goed tot alles duidelijk kookt en laat dan nog twee minuten doorkoken. Voeg op het einde de Canderel Original poeder toe en roer goed om.
  5. Giet de hete confituur in de potten, sluit ze goed af en laat ondersteboven afkoelen.

Tip: Kies je voor een aardbeienconfituur zonder rabarber, gebruik dan 40g Canderel Original en voeg het sap van een halve citroen toe.

    38 5 30
  • 5 porties
  • 30 min
  • 38 Kcal
4 5 0 3 3

Beoordeel dit recept