Heerlijke lekkernijen, minder calorieën:

Met deze recepten bereid je heerlijk zoete en lichte lekkernijen.
En nog makkelijk klaar te maken ook!

Aardbeiencharlotte

Aardbeiencharlotte

Ingrediënten

  • 350g kwark met 0% vet
  • 5 vellen gelatine
  • 1 vanillestokje, gespleten en uitgeschraapt
  • 60 g Canderel Green Rietsuiker & Stevia
  • 2 citroenen
  • 20 cl lichte slagroom
  • 250g aardbeien
  • Een 15-tal lange vingers
  • 10cl rietsuikersiroop
  • Charlotte bakvorm

Aardbeiencharlotte

Aardbeiencharlotte
  1. Meng de rietsuikersiroop met het sap van 1 citroen.
  2. Doop de lange vingers kort in het siroop/citroenmengsel en zet ze vervolgens tegen de zijkant van de charlotte bakvorm met de gesuikerde kant naar buiten. Zet koel weg. Houd een paar lange vingers apart.
  3. Zet de bakvorm vervolgens in de koelkast.
  4. Laat de gelatine weken in een grote kom met koud water.  
  5. Schil de andere citroen met de dunschiller en pers het sap uit.
  6. Meng de Canderel Green Rietsuiker & Stevia met de kwark, de citroenzeste en de vanillekorreltjes in een grote slakom.
  7. Warm het citroensap snel op en voeg er naast het vuur de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe. Meng, en voeg deze bereiding toe aan het kwarkmengsel.
  8. Klop de room op en spatel voorzichtig door de bereiding.
  9. Was en droog de aardbeien, snijd ze in kwartjes en verdeel ze over de bodem van de bakvorm. Voeg de kwarkbereiding toe en vul de vorm dan afwisselend met stukken aardbei en kwark. Leg een of 2 bevochtigde lange vingers op de crème en laat dan 4 tot 5 uur koelen voordat u de bereiding uit de vorm haalt.
    280 6 40
  • 6 porties
  • 40 min
  • 280 Kcal
4 5 0 1 1

Beoordeel dit recept